Онищенко вирішив судитися з ГПУ та НАБУ за свою репутацію

Читать на русском
Одіозний український депутат вимагає від силовиків компенсації за руйнування його ділового іміджу.
Олександр ОнищенкоФото: focus.ua

Народний депутат Олександр Онищенко вважає озвучені антикорупційним прокурором Назаром Холодницьким звинувачення в організації злочинної схеми недостовірними й вимагає їх спростування.

З цією метою одіозний нардеп уже подав позов до Печерського районного суду Києва з вимогою захистити його честь і ділову репутацію, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Генпрокурор назвав щорічні збитки держави від злочинної діяльності ОнищенкаГенеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що злочинна діяльність Онищенка з «Укргазвидобуванням» коштувала державі 40 млрд грн на рік.

«Поширена на брифінгу в стверджувальній формі недостовірна інформація про позивача вказує на вчинення позивачем протиправних дій, які чинним кримінальним законодавством кваліфікуються як злочин, та дискредитує позивача в очах оточення... порушує його право на повагу до честі, гідності та ділової репутації», – йдеться в зареєстрованому Онищенком позові.

А оскільки відео з виступом голови САП Холодницьким оприлюднило на своєму сайті в Інтернеті й Національне антикорупційне бюро, воно також стане одним із відповідачів у справі.

Нагадаємо, 17 червня Генеральна прокуратура направила до парламенту подання про зняття з Онищенка депутатської недоторканності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: