Нардеп розповів, чи ветує Президент закон про вживані авто

Читать на русском
Автор закону про зменшення мит на імпорт вживаних авто Роберт Горват вважає, що Президент підпише його законопроект.
Роберт Горват

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Роберт Горват, автор закону про зменшення акцизів на імпорт вживаних автомобілів вважає, що Президент України Петро Порошенко не ветуватиме цей законопроект.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він сказав у інтерв'ю AUTO.RIA.com.

За словами нардепа, ветування закону не буде, оскільки сам законопроект, за своєю суттю, є підтримкою ініціативи Президента.

Рада знизила акциз на вживані автомобіліНародні депутати остаточно ухвалили закон про зниження податку на ввезення імпортних вживаних автомобілів.

«Не думаю, що Президент заветує цей документ. Були 2 петиції, зареєстровані на офіційному інтернет-представництві Президента України, щодо зменшення «розмитнення», під якими підписалися 38 тис. і 27 тис. наших громадян. За результатами розгляду цих петицій Петро Олексійович звернувся до Кабміну з проханням переглянути ставки оподаткування автомобілів», – сказав Горват і додав, що ще тодішній Кабмін не відреагував на це звернення.

Нардеп сказав, що саме тому подав законопроект разом із 93 співавторами. «Цим законопроектом ми просто підтримали ініціативу Президента», – резюмував Горват.

Нагадаємо, раніше глава парламентської фракції «Самопомочі» Олег Березюк публічно заявив, що Петро Порошенко наклав вето на закон про зменшення акцизу на імпорт вживаних автомобілів. Пізніше він зізнався у брехні.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій 16 червня підписав закон №3251 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку в країні ринку вживаних автомобілів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: