Зубко розповів, скільки газу можна заощадити на утепленні житла

Читать на русском
Сьогодні на опалення житла Україна використовує близько 18 млрд куб. м природного газу на рік. На обігрів співставних житлових площ за європейськими нормами потрібно не більше 7 млрд куб. м.
Геннадій Зубко

Утепливши належним чином житлові будинки, Україна може скоротити споживання природного газу на 11 млрд куб. м.

Про це в інтерв'ю виданню «Факти» розповів віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає «Слово і Діло».

«Лише утепливши належним чином житло, ми можемо заощадити 11 мільярдів кубів газу на рік. Але для цього потрібно модернізувати близько 80 тисяч багатоквартирних будинків і близько 7 мільйонів індивідуальних», – зазначив віце-прем'єр.

За його словами, сьогодні на опалення житла Україна використовує близько 18 млрд куб. м природного газу на рік. На обігрів співставних житлових площ за європейськими нормами потрібно не більше 7 млрд куб. м.

«Слово і Діло» зафіксувало 54 обіцянки Геннадія Зубка, 23 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності політика – 43%. З повним переліком обіцянок віце-прем'єра можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: