Семерак залучить канадців до управління українськими надрами

Читать на русском
Міністр екології Остап Семерак створить при відомстві українсько-канадський офіс із реформування системи надрокористування.
Остап Семерак

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак на спільному українсько-канадському форумі заявив, що Україна розраховує на підтримку Канади в реформі системи користування надрами.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Урядовий портал».

За словами міністра, Україна впроваджуватиме передовий досвід Канади в реформуванні системи надрокористування.

«Ми вдячні експертам Організації геологічних служб Європи, Геологічної служби Канади та Геологічної служби США, які провели незалежну оцінку Держгеонадр України. Сподіваємося на технічну допомогу та впровадження в Україні аналогічної реформи в сфері надрокористування, яка вже успішно працює в канадській провінції Альберта», – сказав міністр.

Семерак озвучив своє бачення реформ надрокористуванняМіністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак хоче відкрити реєстр виданих спеціальних дозволів із надрокористування, а також викласти у відкритий доступ геологічну інформацію.

Семерак також висловив надію, що канадські та українські експерти працюватимуть спільно в рамках проектного офісу, який створюється в Міністерстві. Офіс займатиметься реалізацією реформ у сфері надрокористування, державного нагляду у сфері охорони навколишнього середовища, поводження з відходами, а також сприятиме імплементації міжнародних зобов'язань.

«Сьогодні екологічне вивчення та раціональне використання надр потребує термінового реформування Державної служби геології та надр України. Видобуток бурштину та масова корупція у сфері надрокористування свідчить про неефективну роботу цього органу. Саме тому ми почали процес реформування законодавства України у сфері надрокористування та плануємо залучити до цієї роботи європейських експертів», – додав міністр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: