МВФ постійно вимагає підвищити пенсійний вік – Розенко

Читать на русском
Проект меморандуму з МВФ не передбачає підвищення пенсійного віку, хоча Фонд перманентно висуває цю вимогу, каже Розенко.
Павло РозенкоФото: www.business.ua

Міжнародний валютний фонд постійно вимагає від українського уряду наповнення Пенсійного фонду за рахунок підвищення пенсійного віку.

Про це в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, інформує «Слово і Діло».

Разом із тим, на його думку, цей крок не вирішить проблему наповнення Пенсійного фонду, тому в проекті меморандуму з Фондом його немає.

«Ця тема постійно порушується, але ми постійно говоримо, й ми доводимо це Міжнародному валютному фонду, що наше бачення реформи пенсійної системи полягає в тому, що дефіцит Пенсійного фонду можна й потрібно долати не за рахунок зміни формули або параметрів пенсійної системи», – заявив Розенко.

Кабмін дав добро на виплату пенсій переселенцямУряд України ухвалив проект постанови «Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам», яким регулюється своєчасне отримання пенсій та інших соціальних виплат переселенцями з Донбасу та Криму.

Чиновник вважає, що залучати кошти до Пенсійного фонду потрібно в першу чергу за рахунок детінізації доходів та збільшення кількості платників єдиного соціального внеску.

«Підвищення пенсійного віку не дасть на сьогоднішній день реального ефекту, який може на сьогодні реально скоротити дефіцит бюджету Пенсійного фонду... Це питання порушується, але на сьогоднішній день у меморандумі цього немає. Переговори ще тривають й остаточного тексту немає, але вдалося досягти компромісного рішення, щоб із меморандуму це питання жорсткої прив'язки до підвищення пенсійного віку все-таки прибрати», – додав віце-прем'єр.

Нагадаємо, раніше Розенко заявив, що всі законодавчі акти, необхідні для запровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні, за наявності політичної волі можна ухвалити до кінця 2016 року.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: