Кубів розповів про перспективи відновлення торгівлі з Росією

Читать на русском
Питання відновлення торгово-економічних відносин із РФ має вирішуватися Президентом і Верховною Радою.
Степан Кубів

Після війни між колишніми противниками завжди відновлюються торгово-економічні відносини, але Україна та Росія поки не підійшли до тієї точки, коли можна говорити про відновлення торгівлі.

Про це розповів у інтерв'ю «Страна.ua» перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів, передає «Слово і Діло».

«Коли закінчується війна, або коли хочемо, щоб вона швидше закінчилася, мають обговорюватися правила торгівлі. Після чого йде в хід політична міжнародна дипломатія. До цього етапу ми, на жаль, ще не підійшли», – сказав Кубів.

За його словами, це питання має вирішувати не Кабмін, а Президент та Верховна Рада.

«Нехай вирішують. Плюс ми маємо подивитися на сильні та слабкі сторони відносин між Україною й Росією до та після війни й говорити про новий формат співпраці», – зазначив він.

Водночас Кубів закликав розрізняти волю політичного керівництва РФ і простих громадян.

«Не можна оцінювати за агресією політичного керівництва Росії більшість людей, які там живуть. Я б гармонізував відносини людського характеру, культурні відносини. І не варто забувати, що в Росії багато українців», – підкреслив перший віце-прем'єр.

Нагадаємо, що із захоплених Одеського та Безіменного родовищ у Чорному морі Росія щорічно видобуває 1,2 млрд куб. м на потреби Кримського півострова.

Як повідомлялося раніше, незважаючи на військові дії, між Україною та РФ тривають переговори щодо поставок природного газу.

«Слово і Діло» зафіксувало 32 обіцянки Степана Кубіва, 19 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності політика – 59%. Із повним переліком обіцянок віце-прем'єра можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: