Шкіряк назвав кількість поліцейських ОБСЄ, необхідну для проведення виборів на Донбасі

Читать на русском
Радник очільника Міністерства внутрішніх справ прокоментував можливість проведення місцевих виборів на Донбасі.
Зорян Шкіряк

Для проведення місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу необхідно направити туди приблизно 10-12 тисяч озброєних поліцейських місії ОБСЄ.

Таку думку висловив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МВС.

«Я хочу наголосити, що для того, щоб у цих умовах забезпечити проведення будь-яких виборів на територіях так званих ОРДЛО, потрібно від 10-12 тисяч поліцейських місії ОБСЄ», – наголосив Шкіряк.

За його словами, така кількість поліцейських може забезпечити безпеку для виборчого процесу на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Втім, на думку Шкіряка, самі вибори навряд відбудуться в найближчі 2-3 роки.

Виборів на Донбасі без збройної місії ОБСЄ не буде – ЄлісєєвЗабезпечення виборчого процесу на Донбасі відповідності до вимог безпеки можливе лише за умови розгортання збройної місії ОБСЄ в регіоні.

«Наразі жодні зміни до Конституції щодо запровадження «особливого статусу» ухвалені не будуть. Жодної амністії тим, на чиїх руках кров українців, бути не може», – додав він.

Також радник Авакова заявив, що перш за все всі проросійські бандформування мають бути розформовані та роззброєні, а вся російська техніка та армія – виведені з території України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: