Грицак назвав головний провал на посаді керівника СБУ

Читать на русском
За словами очільника української Служби безпеки, головним його провалом на посаді стала відсутність люстрації та реформ.
Василь Грицак

Керівник Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що головним його провалом на посаді стало невдале очищення спецслужби та відсутність реформ.

Про це він розповів у інтерв'ю «ЛІГА.net», повідомляє «Слово і Діло».

«На жаль, нам не вдалося повністю очиститися. Ми взяли курс на реформування, відправили на розгляд РНБО проект реформування Служби. Але поки є те, що є», – зазначив Грицак.

За його словами, коли він тільки-но очолив СБУ, то зібрав усіх керівник спецслужби та поставив їх перед фактом: або працюєте чесно, або йдіть. Грицак також тезово розповів про реформу СБУ, прикладом якої стануть передові спецслужби світу.

СБУ попередила 15 терактів, які мали статися у Франції під час Євро-2016Служба безпеки України викрила терористичну групу, що планувала здійснити низку терактів у Франції під час проведення футбольного чемпіонату Євро-2016.

«Тезово наш проект реформування СБУ припускає, що модель Служби буде перебудована за прикладом передових спецслужб світу. Ми взяли курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію, тому й функціональність наших спецслужб має бути подібна до тієї, в якій працюють наші колеги», – повідомив глава СБУ.

Грицак заявив, що в реформуванні спецслужби України допомагають її західні союзники. Він додав, що Службі безпеки доводиться проводити реформу під час війни, «щодня доводячи свою ефективність».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: