Переговори з Олландом розставлять крапки над «і» перед «нормандською» зустріччю

Читать на русском
Олександр Леоновполітолог

Зараз важливо втримати єдину лінію трьох сторін учасників «нормандського формату» та переконатися, що всі дотримуються її.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов, аналізуючи візит Петра Порошенка у Францію та переговори з Франсуа Олландом.

«Безумовно, переговори будуть щодо Мінського процесу, оскільки важливо весь час підтримувати формат «нормандської четвірки» таким, щоб три сторони виступали з єдиною точкою зору, й довгий час Президенту України вдавалося це утримувати саме так», – констатував Леонов.

На переконання експерта, візит зараз є важливим, особливо в світлі останніх подій, зокрема резолюції про зняття санкцій із РФ, хоча вона має рекомендаційний характер, але водночас тягне за собою інформаційний тон, який у Кремлі намагаються використовувати.

ЗМІ розповіли, про що розмовлятимуть Порошенко та ОлландПорошенко та Олланд обговорять санкції проти Росії, припинення війни на Донбасі та відновлення українського суверенітету.

«Фактично, це контрхід України, щоб нівелювати інформаційні хвилі, які Росія здіймала останнім часом», – пояснив політолог.

Крім того, за його словами, в зв'язку з очікуваною зустріччю в «нормандському форматі» Президент зараз розставляє, умовно кажучи, останні крапки над «і». Аналогічна ситуація була, коли був візит до Берліна. Саме тоді вдалося домовитися, що на першому місці – питання безпеки, а вже потім – політичного характеру.

Також, на його думку, Франція не тиснутиме на Україну в питанні виборів і, скоріш за все, риторика про те, що Франція наполягає на виборах, є більше елементом російської пропаганди.

Нагадаємо, 8 червня французький Сенат ухвалив резолюцію про зняття санкцій із Російської Федерації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: