Експерт оцінив скандал із поновленням на посадах поліцейських-сепаратистів

Читать на русском
Дмитро Купираполітолог

Причина в тому, що там, де не проводилося службове розслідування, така ситуація була прогнозованою.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Дмитро Купира, аналізуючи інформацію про те, що Одеський суд поновив на посадах поліцейських, які були звільнені за сепаратизм у листопаді минулого року.

«В будь-якому разі має бути стаття, за якою їх звільняли, й ця стаття або правомірно застосована, або неправомірно. Це вирішує суд. Власне, зараз такий результат – те, що було прогнозовано, якщо в самому процесі звільнення були закладені прогалини», – розмірковує Дмитро Купира.

За його словами, суть у тому, що якщо працівники поліції були помічені в підтримці сепаратизму, то їх однозначно потрібно було звільняти й оперативно, але ж при цьому мали бути статутні документи в роботі МВС, щоб вони могли регламентувати відносини між собою.

Тому, як зауважив експерт, якщо це не зроблено своєчасно, то така ситуація була прогнозованою.

Аваков обіцяє реформувати кримінальний блок НацполіціїСказано 14 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Крім того, як додав він, є питання загалом щодо переатестації поліцейських.

«Схема, за якою її здійснювали, повинна була мати інший принцип. Ми наразі досі лишаємо такий варіант, що міністр внутрішніх справ управляє тим, кого призначають на місцях», – підкреслив політичний експерт.

Нагадаємо, скандал навколо поліцейських-сепаратистів виник після того, як у мережі були оприлюднені скріншоти з їхніх сторінок, де вони підтримували дії «Беркуту» на Майдані та несхвально відгукувалися про Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: