Засуджених у Криму громадян передадуть Україні

Читать на русском
Омбудсмени Росії та України домовилися про укладення угоди про переміщення засуджених у окупованому Криму громадян для відбування покарання в Україні.

Омбудсмени Росії та України домовилися про укладення угоди про переміщення засуджених у окупованому Криму громадян для відбування покарання в Україні.

Таку заяву зробила у вівторок, 21 червня, уповноважений із прав людини в РФ Тетяна Москалькова, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РИА Новости Украина».

«Ми звірили списки засуджених, які перебувають у Сімферополі в СІЗО та у ВК, щоб виконати їхню волю про повернення їх ближче до сімей на територію України. Ми домовилися про укладення угоди про переміщення цих осіб для відбування покарання на території України», – сказала вона журналістам.

Своєю чергою, уповноважений України Валерія Лутковська зазначила, що під час розмови йшлося про 18 ув'язнених. «Мій список дещо більший, я передала його Тетяні Миколаївні (Москальковій – Ред.)», – сказала вона й додала, що сторони вже домовилися про механізм передачі цих засуджених.

При цьому Лутковська не повідомила, чи обговорювали омбудсмени долю режисера Олега Сенцова. «Є деякі речі, які ми обговорювали. Вирішення цих питань буде в майбутньому», – резюмувала вона.

Раніше Москалькова заявила, що Україна нібито не забирає своїх засуджених, які перебувають у окупованому Росією Криму. Коментуючи цю заяву, глава Міністерства юстиції України Павло Петренко зазначив, що з окупованого півострова забрали всіх українських в'язнів, які виявили таке бажання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: