Конституційний суд вивчить дії НКРЕКП щодо підвищення тарифів

Читать на русском
Конституційний суд України має винести вердикт щодо законності підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги Нацкомісією з регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг.

Конституційний суд України вивчить законність низки рішень, які стосуються підвищення Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, тарифів для населення.

Про це йдеться в низці конституційних подань, зареєстрованих на сайті КСУ, інформує «Слово і Діло».

Зокрема, Конституційний суд дослідить відповідність Основному закону положень ч. 1 та 2 ст. 11 закону «Про природні монополії», абзац 5 ч. 1 ст. 12 закону «Про електроенергетику», п. 4 ч. 1 ст. 3 закону «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг», абзац 8 ч. 1 ст. 13 закону «Про питну воду та питне водопостачання» (в частині повноважень НКРЕКП).

Наскільки подорожчають опалення та гаряча вода з 1 липня цього року9 червня 2016 року Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, вирішила підвищити тарифи на опалення та гарячу воду.

Також на розгляд суддів КСУ пропонуються укази Президента від 27 серпня 2014 року «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» та від 10 вересня того ж року «Про затвердження положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг». Також будуть розглянуті положення ч. 1 ст. 8, ч. 2 ст. 19, ч. 1 ст. 106 і пунктів 3, 9, 91, 92 ч. 1 ст. 116 Конституції України.

Нагадаємо, оскаржити підняття тарифів на теплопостачання ще на початку червня пообіцяла лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: