Ахметов хоче продати вугільні шахти в Росії

Читать на русском
Таким чином найбільший власник прагне зменшити боргове навантаження на свій холдиг ДТЕК на сумму близько 436 млн дол. США.
Ринат Ахметов

Найбільший енергетичний холдинг України «ДТЕК» звернувся до власників своїх єврооблігацій на суму $910 млн з погашенням у 2018 році дозволити продаж частини своїх неосновних активів у Російській Федерації.

Про це йдеться в публікації на сайті Ірландській фондової біржі (ISE), повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Дело».

Таким чином, енергохолдинг прагне зменшити боргове навантаження на суму близько $436 млн.

Згідно з правилами, власники боргу «ДТЕК» повинні повідомити керівництво холдингу про своє рішення до 29 червня 2016 року. Для здійснення угоди «ДТЕК» потрібно схвалення власників не менше 25% єврооблігацій.

Завищені тарифи ДТЕК принесуть Ахметову щонайменше 10 млрд грн – ГерусМаніпуляції з тарифом на відпуск електроенергії з боку регулятора в особі НКРЕКУ принесуть додатковий дохід ТОВ ДТЕК, яке контролюється Рінатом Ахметовим, в розмірі не менше 10 млрд грн.

Раніше холдинг оприлюднив пропозицію про реструктуризацію єврооблігацій, в якому йдеться про продаж ВАТ «Шахтоуправління «Обухівська», ВАТ «Донський антрацит» і ТОВ «Сулінантраціт». Усі зазначені активи розташовані в Ростовській області Російської Федерації. Їхня ринкова вартість – $400 млн. Водночас енергохолдинг очікує, що в результаті продажу активів йому вдасться скоротити заборгованість на загальну суму $436 млн.

У «ДТЕК» вважають, що реформа енергоринку України необхідна для отримання двох траншів макрофінансової допомоги по 600 млн євро від Європейського Союзу.

У червні цього року ватажок так званої «ДНР» Олександр Захарченко заборонив в'їзд на територію самопроголошеної «республіки» 49 особам, серед яких і власник «ДТЕК» Рінат Ахметов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: