Глава МЗС Польщі відповів на заяву Штайнмайєра

Читать на русском
Глав МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що слова його німецького колеги Франка-Вальтера Штайнмаєра викликають непорозуміння.
Вітольд Ващиковський

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що слова його німецького колеги Франка-Вальтера Штайнмаєра викликають непорозуміння.

Про це він розповів у інтерв'ю телеканалу TVN24, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

За словами Ващиковського, слова Берліну про збільшення рівню безпеки східного флангу НАТО та нещодавня заява глави МЗС Німеччини Штайнмайєра про «бряцання зброєю» є ознакою подвійного підходу.

«На це я відповідаю: Франк-Вальтер, ти маєш декілька площин для переговорів з Росією. Нормандський і мінський формати, де говорять про ситуацію на сході України (за участю України, Росії, Франції і Німеччини). Штайнмайєр зараз головує в ОБСЄ упродовж року, оскільки Німеччина головує в організації. Є багато площин, хто забороняє вести переговори з Росією?», – наголосив міністр.

Він також додав, що одночасно німецький уряд направляє військових на навчання Anakonda-2016, що відбуваються в Польщі, а з іншої – критикують ці навчання.

«Натомість інша частина уряду ставить це під сумнів і запитує: чи варто махати шаблею і їздити танками біля російського кордону», – додав Ващиковський.

Нагадаємо, раніше очільник МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр назвав «бряцанням зброєю» навчання НАТО біля російського кордону.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: