Грибовицьке сміттєзвалище знову горіло, є підозра про підпал

Читать на русском
У ніч проти суботи на Грибовицькому сміттєзвалищі, що у Львівській області, виникло 5 нових осередків займання вогню.
Фото: ДСНС

У ніч проти 18 червня на Грибовицькому сміттєвому полігоні були зафіксовані нові осередки займання вогню, цього разу – з протилежного боку звалища, де не велися жодні роботи.

Про це розповів речник ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Цієї ночі о 1:24 год знову виникла пожежа на Грибовицькому сміттєзвалищі. Наші підрозділи чергують там цілодобово, тому одразу приступили до ліквідації. Пожежа виникла з протилежної сторони смітника. Там не проводилось жодних робіт. І до цього пожеж не виникало. Одночасно виникло 5 осередків вогню. О 3:30 вдалось повністю ліквідувати загорання. Залучалось 25 рятувальників та 9 одиниць техніки. Причини виникнення встановлюють слідчі органи», – зазначив він.

Активісти зірвали засідання Львівської міськради (ФОТО)Сьогодні, 9 червня, протестувальники увірвалися до зали Львівської міської ради та захопили трибуну.

У той же час, депутат Львівської міської ради Зінкевич, спираючись на дані фахівців, припустив, що це міг бути підпал.

У ДСНС уточнили, що станом на сьогодні рятувальники вже пересипали на Грибовицькому сміттєзвалищі більше 69 тис. куб. метрів сміття на площі 15,2 кв. км в пошуках зниклого еколога. Увесь цей час сміття зі Львова вивозять на інші полігони, в тому числі – за межами області.

Нагадаємо, міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак анонсував створення державної стратегії поводження зі сміттям.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: