«Газпром» не може визначитися з ціною газу для України

Читать на русском
Згідно з контакту між ПАТ Газпром і НАК Нафтогаз України від 2009 року ціна природного газу для України розраховується за заданою формулою з прив'язкою до ціни сирої нафти, газойлю і інших нафтопродуктів з часовим лагом в дев'ять місяців.
Олексій Міллер

Газовий холдинг ПАО «Газпром» поки не розрахував ціну на природний газ для України на III квартал 2016 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на слова глави ПАТ «Газпром» Олексія Міллера.

«Розрахункової ціни на газ для України поки немає. Ми відстежуємо, але ще рано, ще не кінець місяця», – зазначив Міллер.

Відзначимо, що згідно з контакту між ПАТ «Газпром» і НАК «Нафтогаз України» від 2009 року ціна природного газу для України розраховується за заданою формулою з прив'язкою до ціни сирої нафти, газойлю і інших нафтопродуктів з часовим лагом в дев'ять місяців.

В Україні різко впав видобуток нафти й газуЗа підсумками січня-квітня 2016 року видобуток нафти в Україні скоротився на 12,6% або на 77,5 тис. тонн порівняно з аналогічним періодом 2015 року – до 535,4 тис. тонн.

В даному контексті заяви пана Міллера представляються редакції «Слово і Діло» вельми дивними.

Раніше міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що Росія готова продавати газ Україні за ціною нижче 180 доларів за тисячу кубометрів.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» запропонував ПАТ «Газпром» відновити поставки природного газу в III і IV кварталах 2016 року і I кварталі 2017 року.

Як раніше повідомлялося, в поточному році ПАТ «Газпром» планує поставити природного газу українським споживачам на рівні до 11 млрд куб. метрів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: