Експерт розповів, чого вимагатиме Путін в обмін на дозвіл озброїти місію ОБСЄ

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Варто враховувати, що це економічний форум, а Росія зараз перебуває в складному становищі, тому будуть спроби налагодити комунікації та мости із Заходом.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний аналітик Валентин Краснопьоров, аналізуючи заяву президента РФ Володимира Путіна, який дав згоду на розгортання збройної місії ОБСЄ на Донбасі.

«Ресурси ще є, але це ресурси «поїдання». Ще кілька років і вивести Росію на етап модернізації та розвитку буде практично неможливо через безповоротний процес стагнації. Російська еліта це прекрасно розуміє: виїзд великої кількості людей з країни, втрата кадрового, зменшення наукового, бізнес-потенціалу дають розуміння того, що потрібно залучати інвестиції із Заходу», – розмірковує Краснопьоров.

Тому зараз РФ, за його словами, намагатиметься «всидіти на двох стільцях» і продовжувати «гібридну війну».

Поліцейська місія ОБСЄ: порятунок Мінських угод чи затягування часу?Слово і Діло розбиралося, якою може бути озброєна поліцейська місія ОБСЄ на сході України.

До того ж, як підкреслив аналітик, Путін говорить про стрілецьку зброю, але не про важку чи броньовану.

«Риторика така, що можна взяти автомати, але чомусь не кажуть про встановлення над кордоном контролю місією ОБСЄ. Росія, скоріш за все, веде дуалістичну гру: будуть бойовики, регулярні війська, а десь далі нехай ходять представники ОБСЄ з автоматами», – пояснює політичний аналітик.

При цьому, на переконання експерта, Захід розуміє цю тактику й після останніх подій не змінюватиме свою позицію.

Як відомо, після того, як Україна попросила ОБСЄ розмістити озброєні пости на кордоні з РФ, бойовики почали погрожувати новою ескалацією конфлікту та навіть повномасштабною війною на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: