Луценко представив нового прокурора Одещини (доповнено)

Читать на русском
Генеральний прокурор України Юрій Луценко призначив новим прокурором Одеської області Олега Жученка.
Олег Жученко

Новим прокурором Одеської області став Олег Жученко.

Про це під час візиту до Одеси заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє «Слово і Діло».

«Я щойно підписав наказ про призначення радника юстиції Олега Дем’яновича Жученка терміном на п'ять років на посаду прокурора Одеської області, звільнивши його з посади заступника прокурора області», – заявив генпрокурор.

«Я враховую, що це достатньо молода, енергійна людина, не пов'язана з одеськими кланами, які маніпулюють законами, а інколи – порушують їх. Також враховую, що він пройшов конкурс на посаду... Якщо, Олеже Дем'яновичу, Ви не впораєтеся із завданням прокурора області, то термін п'ять років може бути змінено», – звернувся Луценко до нового прокурора Одеської області.

Генпрокурор також звернувся до всіх працівників прокуратури, які не хочуть реформ та працювати як слід, із закликом піти з органів.

«Ті, хто хоче жити за старими правилами, хай ідуть. Я хочу, щоб тут залишилися справжні слідчі. Хто хоче працювати в інших умовах – світ широкий. Бізнесмени країні потрібні, але не в прокуратурі», – сказав він.

Перші кроки нового генпрокурора: плани на виріст?Юрій Луценко за місяць роботи на чолі ГПУ дав багато обіцянок і гучних заяв. «Слово і Діло» розбиралося, чи вдасться Луценку виконати обіцяне.

Говорячи про правопорушення в регіоні, Луценко наголосив, що такого зростання злочинності він не бачив ніде. «Я не пам’ятаю навіть у 90-х таких цифр. Де реакція правоохоронців на організовані злочинні групи?», – сказав Луценко, додавши, що одесити мають відчувати себе в безпеці.

Раніше Олег Жученко був призначений колишнім заступником генпрокурора, екс-прокурором Одеської області Давидом Сакварелідзе на посаду заступника прокурора.

До цього Жученко з 2006 року працював слідчим прокуратури Ленінського району Вінниці. Пізніше був заступником прокурора Староміського району Вінниці й прокурором Літинського району Вінницької області. З 2012 до 2014 року працював у апараті прокуратури все тієї ж Вінницької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: