В НБУ пояснили, чому «вбивають» маленькі банки

Читать на русском
Коли йдеться про непрозору структуру, то маються на увазі дві речі: перше – знати, хто володіє, друге – знати, як він володіє, через яку кількість компаній.
Катерина Рожкова

Національний банк виводить невеликі комерційні банки з ринку фінансових послуг унаслідок складної структури власності, що не дає можливості якісно контролювати зміну безпосередніх власників банку.

Про це в інтерв'ю виданню «Фінансовий клуб» заявила виконувач обов'язків заступника голови НБУ Катерина Рожкова, повідомляє «Слово і Діло».

«Маленький (банк – Ред.), практично «сплячий» – це просто ліцензія. Таких банків на ринку продається дуже багато, а платоспроможних інвесторів – мало», – пояснила вона.

За її словами, складна структура власності банків не дозволяє НБУ якісно контролювати її зміну.

«Проблема в тому, що ця власність структурована занадто складно. І ми запропонували власникам (банків із непрозорою структурою власності – Ред.) змінити саму структуру. Адже коли ми говоримо про непрозору структуру, то маємо на увазі дві речі: перше – знати, хто володіє, друге – знати, як він володіє, через яку кількість компаній», – говорить заступник голови НБУ.

Як повідомлялося раніше, НБУ вперше в історії ухвалив рішення про надання згоди на ліквідацію двох банків – ПАТ «Фінанс Банк» і ПАТ «Інвестиційно-трастовий банк».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: