«Газпром» провокує Європу будувати газопровід в обхід Росії

Читать на русском
Найекономічніший маршрут експорту туркменського газу в Європу проходить через Росію та Україну, але 16 червня 2016 року Олексій Міллер прямо вказав на неможливість відновлення міжнародного транзиту цим маршрутом.
Південний коридор з Каспію в ЄС

Демонтаж газотранспортних потужностей у бік України активізує будівництво Транскаспійського газопроводу в обхід РФ, який з'єднає родовища природного газу Каспійського моря та Туркменістану з Європейським Союзом.

Про це на своїй сторінці в Livejournal пише директор консалтингової компанії, що спеціалізується на фінансовому аналізі проектів природного газу в країнах колишнього СРСР, East European Gas Analysis Михайло Корчемкін, передає «Слово і Діло».

«Надії на відновлення міжнародного транзиту газу через Росію й так були примарними, а тепер їх не лишилося взагалі. Туркменістан та Євросоюз отримали з Петербурга сигнал до початку будівництва Транскаспійського газопроводу», – пише директор East European Gas Analysis.

За його словами, найекономічніший маршрут експорту туркменського газу в Європу проходить через Росію та Україну, але вчора Олексій Міллер прямо вказав на неможливість відновлення міжнародного транзиту цим маршрутом.

Німеччина назвала умови підтримки будівництва «Північного потоку-2»ФРН може підтримати проект будівництва газопроводу з Росії до країн ЄС «Північний потік-2» за дотримання вимог законодавства, а також виключення обмежень поставок газу до Центральної Європи територією України.

«Олексій Борисович повідомив, що «після проведення програми оптимізації» транзитні потужності в напрямку України складуть 10-15 млрд куб м на рік», – іронізує директор консалтингової компанії.

Таким чином, глава «Газпрому» дав сигнал до початку будівництва Транскаспійського газопроводу.

«Жодного сенсу в переговорах Туркменістану та РФ більше немає», – підсумував Корчемкін.

Вчора стало відомо, що Олексій Міллер оголосив про початок ліквідації до 2020 року 4300 км трубопроводу та 62 компресорних цехів, що обслуговують подачу природного газу в напрямку України, а до 2030 року – приберуть ще 10 700 км труб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: