Відставка глави Миколаївщини: ким Порошенко замінить Мерікова?

Читать на русском
Федір Левченкополітолог

Наскільки відомо, Меріков не був причетний до корупційного скандалу.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів миколаївський політолог Федір Левченко, аналізуючи інформацію про те, що голова Миколаївської ОДА Вадим Меріков подав у відставку.

«Наскільки відомо, губернатор одразу ж після скандалу поїхав до Києва. Насправді, нічого не віщувало його відставки, хоча є інформація про те, що заяву він написав ще тоді», – розповідає Левченко.

За його словами, тоді дійсно була вказівка посилити боротьбу з корупцією та не йшлося про відставку, але, можливо, вплинув другий скандал, пов'язаний із Барною. Це стало останньою краплею.

«Тому було ухвалено рішення звільнити губернатора. Заява є, але указу Президента на сайті немає. Також Порошенко не заявляв про те, що він підписав указ», – підкреслив експерт.

Можливо, як припустив він, ще ведуться якісь переговори. Є інформація, що Меріков стане заступником міністра інфраструктури.

Також, на думку політолога, зараз називаються різні прізвища кандидатів на посаду голови ОДА. В Миколаєві є багато різних груп, які протестували проти облради та особисто Мерікова. Називаються прізвища Макаряна, Бірюкова, колишнього екс-губернатора Кіровоградської області.

«Але потрібно враховувати новий закон «Про держслужбу», який передбачає конкурс. Більшість цих людей просто не зможуть взяти в ньому участь», – констатував він.

Політолог не виключив варіанту, що тимчасово прийде хтось із іншої області.

Додамо, що «Слово і Діло» зафіксувало 58 обіцянок екс-голови Миколаївської ОДА, 35 з яких йому вдалося виконати.

У рейтингу відповідальності українських губернаторів Вадим Меріков посідає восьму позицію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: