«Оксана Білозір на KissFM»: соцмережі коментують запровадження квот на радіо

Читать на русском

Депутати ухвалили закон, який встановлює квоти на україномовні пісні в ефірі вітчизняних радіостанцій. Соціальні мережі відреагували на рішення парламенту.

Сьогодні народні депутати підтримали закон, який встановлює квоти на пісні в радіоефірі. Тепер 35% ефірного часу має відводитися на українські пісні. В іншому разі- штраф у розмірі 5% від суми ліцензії на мовлення.

Рішення парламенту багато хто називає історичним, оскільки, на їхню думку, квоти допоможуть позбутися від засилля російської «попси» в ефірах українських радіостанцій і створять умови для зростання популярності та якості вітчизняних виконавців.

Однак не всі згодні з такими нововведеннями. В соціальних мережах політики та експерти діляться своїми думками з приводу квот на радіо. «Слово і Діло» обрало найцікавіші з них.

Вчора народний депутат та голова комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар анонсувала голосування за квоти та висловила сподівання, що депутати не полетять у Францію на футбольний матч національної сбірної, а прийдуть на роботу.

А вже сьогодні Сюмар подякувала всім, хто долучився до створення та голосування за законопроекту.

Керівник ТАВР Медіа («Русское радио», «ХІТ ФМ», Kiss FM) Ігор Чернишов прокоментував рішення парламенту на своїй сторінці у Facebook.

Генеральний директор танцювальної радіостанції Kiss FM Антон Цеслик пожартував на своїй сторінці щодо зобов'язань, які накладають квоти на тематичні радіостанції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: