Нардепи прокоментували можливість скасування КСУ закону про люстрацію

Читать на русском
Оксана Продан, Олексій Гончаренко з БПП і голова Самопомочі Олег Березюк розповіли Слову і Ділу про ситуацію навколо скасування КСУ закону про люстрацію.
Оксана Продан

Народні депутати Оксана Продан, Олег Березюк та Олексій Гончаренко прокоментували «Слову і Ділу» можливість скасування чинного закону «Про очищення влади».

Член фракції «Блоку Петра Порошенка» Олексій Гончаренко зазначив, що скасування закону було б суто політичним питанням, якби воно відбулося.

«Це (скасування – Ред.) справа політична й політичної відповідальності. Я впевнений, що сама люстрація від цього жодним чином не постраждає, але це буде ще один цвях у наш Конституційний суд і його репутацію», – сказав Гончаренко.

Соболєв vs. Князевич: чи блокує Рада люстрацію суддів КСУ?Народний депутат від Самопомочі Єгор Соболєв вважає, що комітет Руслана Князевича зволікає з люстрацією суддів.

Його колега по фракції Оксана Продан вважає, що КСУ має ухвалювати свої рішення відповідно до Конституції. В разі, якщо суд скасує закон, є депутати, готові внести до парламенту новий законопроект про люстрацію, сказала нардеп. «Конституційний суд на те й Конституційний суд. Я не можу як депутат сказати, що він може зробити, а що не може. Він має ухвалити рішення відповідно до Конституції. Низка депутатів уже говорили, що будуть вносити новий законопроект у разі скасування цього», – зазначила Продан.

Глава фракції «Самопомочі» Олег Березюк сумнівається в тому, що Конституційний суд зможе скасувати закон про люстрацію. «Не думаю, що вони дозволять собі таку справу. Щоправда, ця влада цинічна та олігархічна, але я маю сумніви, що вони собі дозволять так грубо піти проти закону, який справді спрацював. Так, він не перфектний, можливо, люстровані ті, хто не мав бути люстрований, але люстровані точно й ті, хто мав бути, й це дуже важливо», – сказав нардеп.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Конституційний суд не має морального права скасовувати закон «Про очищення влади».

Нардеп Гончаренко прокоментировал возможную отмену закона о люстрацииSlovoiDilo

Березюк: закон о люстрации не перфектный, но он работаетSlovoiDilo

Продан: в случае отмены нынешнего закона о люстрации внесем новыйSlovoiDilo

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: