Геращенко розповів, коли Онищенка зможуть позбавити недоторканності (доповнено)

Читать на русском
За словами Антона Геращенка, за дотримання регламенту Верховна Рада зможе позбавити Олександра Онищенка недоторканності в липні.
Антон Геращенко

Народний депутат, член фракції «Народного фронту» Антон Геращенко сказав, що Верховна Рада зможе позбавити недоторканності нардепа Олександра Онищенка лише на початку липня.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, подання ГПУ про зняття недоторканності з Онищенка має розглянути профільний комітет, який має на це термін до 20 календарних днів.

Луценко хоче повторно зняти недоторканність із МосійчукаГенеральний прокурор хоче, щоб депутати зняли недоторканність з Ігоря Мосійчука, для чого збирається повторно зробити подання до ВР.

Геращенко також додав, що в разі, якщо процедура позбавлення Онищенка недоторканності проходитиме відповідно до регламенту ВР, то сьогодні депутати не будуть голосувати за це рішення.

«Воно (голосування – Ред.), можливо, буде проведене в перших числах липня, на початку наступного пленарного тижня. Чи може за цей час Олександр Онищенко залишити Україну? Так, може. І за законом його ніщо не може затримати», – сказав Геращенко.

Він додав, що Онищенку не вдасться піти від відповідальності за умови принципової позиції керівництва Генеральної прокуратури та використання процедури заочного притягнення до кримінальної відповідальності.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що прохання про зняття недоторканності з Онищенка зареєстроване у Верховній Раді, а голова САП Назар Холодницький вирушив із пакетом документів до парламенту.

Нагадаємо, сьогодні генеральний прокурор Юрій Луценко підписав звернення до Верховної Ради з проханням дати згоду на арешт народного депутата від групи «Воля народу» Олександра Онищенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: