У «БПП» назвали три варіанти призначення ЦВК

Читать на русском
Народний депутат від БПП Олександр Черненко заявив про 3 варіанти голосування за новий склад ЦВК.
Олександр Черненко

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олександр Черненко назвав 3 можливі варіанти голосування за новий склад ЦВК.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він розповів учора ввечері в ефірі «5 каналу».

За словами нардепа, найкращий варіант подій – це повне перезавантаження ЦВК. В іншому разі, оновленння Центрвиборчкому буде можливим лише восени.

Голову ЦВК викликали на допитГолова САП Назар Холодницький викликав на допит главу ЦВК Михайла Охендовського у справі «чорної бухгалтерії» «Партії регіонів».

«У нас є три варіанти розвитку подій. Кращий – перезавантаження ЦВК, це те, що давно потрібно було зробити, те, чого вимагає суспільство. Інший варіант – оскільки в залі немає підтримки, то ми не виносимо це питання, й знову ця процедура затягується до осені, тому що за ті два пленарних тижні, які в нас залишилися, навряд чи дійдемо до дискусії. І третій варіант – такий апокаліптичний. Я знаю, ми не допустимо такого. Це коли одних звільнимо, інших не призначимо, й тоді країна втратить такий орган, як Центральна виборча комісія. Його просто не буде існувати», – сказав Черненко.

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що питання призначення запропонованих Президентом нових членів Центральної виборчої комісії буде винесено на голосування в четвер, 16 червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: