Найефективнішими законодавцями в Раді стали Ляшко та Галасюк

Читать на русском
Найбільшу кількість ініційованих законопроектів, які вступили в дію, подали представники Радикальної партії Олег Ляшко та Віктор Галасюк.

Найбільшу кількість ініційованих законопроектів, які вступили в дію, подали представники «Радикальної партії» Олег Ляшко та Віктор Галасюк.

Про це йдеться в звіті «ОПОРИ», яка підбила підсумки роботи Верховної Ради України 8-го скликання за 1,5 року роботи, пише «Слово і Діло».

За цей період у парламенті було зареєстровано 6755 законопроектів і проектів постанов. Разом із тим, розглянуто на пленарних засіданнях менше третини (27%) від усіх документів.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"

«На жаль, одна з найбільших проблем парламенту – це спамоподібна хвиля законопроектів, які ніколи не будуть ухвалені, однак їх розгляд заважає депутатам сконцентруватися на дійсно важливих питаннях», – відзначають у «ОПОРІ».

На думку політичного експерта Олесі Яхно-Білковської, кожен депутат має шанс на ефективну законотворчу діяльність, незалежно від того, чи перебуває він у коаліції, чи в опозиції, чи є він головою комітету або рядовим депутатом.

«На жаль, не всі депутати прийшли до парламенту для того, щоб писати законопроекти та домагатися їх реального ухвалення. Підготовка «прохідного» законопроекту потребує неабиякої професійної підготовки, досвіду, часу й команди помічників. Особливо важко зібрати голоси за будь-яке рішення зараз, коли кількість депутатів коаліції є на межі мінімально необхідної, й тому для кожного рішення необхідно об'єднувати в залі депутатів і від влади, і від опозиції», – зазначила експерт.

Коментуючи досить несподівані результати моніторингу, зокрема те, що «радикали» стали лідерами за кількістю ініційованих законопроектів, які вступили в дію, політолог зазначила, що це не стало сюрпризом, оскільки Ляшко вже не перше скликання працює в парламенті.

«Тому не дивуйтеся, якщо після якихось виборів нинішні лідери парламентської законотворчості Ляшко та Галасюк обіймуть відповідальні посади в новому уряді й там виконуватимуть свої ж ухвалені закони», – резюмувала Яхно-Білковська.

За даними «Слова і Діла», рейтинг відповідальності Віктора Галасюка становить 41% – із 46 обіцянок він виконав 19. Відповідальність лідера «Радикальної партії» Олега Ляшка є нижчою – 28%.

Як виконують свої обіцянки інші народні депутати, можна дізнатися в розділі «Рейтинги».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: