Україна посилила вимоги на переговорах у Мінську

Читать на русском
Українська сторона також вимагає від представників ОРДЛО назвати точне місце перебування всіх утримуваних ними людей.

Україна запропонувала негайно розслідувати всі випадки обстрілу інфраструктури Донбасу та позицій ЗСУ, які останнім часом почастішали в зоні АТО, а також звільнити всіх заручників.

Про це пише на своїй сторінці в Facebook прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер, інформує «Слово і Діло».

«На засіданні підгрупи з гуманітарних питань України жорстко поставила питання про звільнення заручників – як тих, хто перебуває на території ОРДЛО, так і тих, кого утримують у Росії», – пише вона.

З метою полегшення їхньої долі сторона українського уряду ініціювала проведення на непідконтрольній Києву частині Донбасу спеціального дня, під час якого матері та дружини змогли б провідати рідних, які перебувають у застінках на території ОРДЛО.

Українська сторона також вимагає від представників ОРДЛО назвати точне місце перебування всіх утримуваних ними людей.

«Це ключова проблема в процесі звільнення незаконно утримуваних осіб», – підкреслила Оліфер.

Нагадаємо, що ситуація на Донбасі є далекою від ідеальної й значно погіршилася за останні два місяці. З 1 до 15 червня 2016 року з позиціями ВСУ випущено 3340 мін та артснарядів, в тому числі й великих калібрів, заборонених Мінськими угодами.

Переговори з терористами: експерт розповів про наслідки діалогу з «Л/ДНР»Політичний консультант проаналізував інформацію про те, що в СБУ відкидають можливість переговорів Савченко із сепаратистами.

Відзначимо, що ватажок так званої «ЛНР» Ігор Плотницкий запропонував Україні провести прямі переговори про проведення місцевих виборів у окупованій Луганській області.

Як повідомлялося раніше, результати моніторингу режиму дотримання тиші та виконання представниками окупованих районів Донецької та Луганської областей говорять про неможливість проведення на цих територіях виборів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: