НАТО схвалило пакет допомоги Україні

Читать на русском
Стабільність країн, які оточують Північноатлантичний альянс, сприяє безпеці самої Організації Північноатлантичного договору.
Йенс Столтенберг

Міністри оборони країн, що входять до Організації Північноатлантичного договору, схвалили пакет допомоги Україні, що складається з консультацій і сприяння.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«На зустрічі міністри схвалили всеосяжний пакет допомоги Україні. В рамках реалізації цього пакету ми будемо надавати консультації та сприяння», – сказав він після завершення засідання комісії Україна-НАТО в середу в Брюсселі.

Це рішення міністрів не було несподіванкою, оскільки стабільність країн, які оточують Північноатлантичний альянс, сприяє безпеці самого блоку НАТО.

За словами Столтенберга, в пакет допомоги входять консультації, сприяння, використання фондів, зокрема, тилового забезпечення, протидії саморобним вибуховим пристроям, командування, управління та з медичної реабілітації.

«Наша мета – створити більш ефективні і дієві структури оборони та безпеки. Для цього будуть спрямовані радники, ми вже це робимо. Ми також хочемо зміцнити цивільний контроль над сектором безпеки», – підкреслив генсек НАТО.

Серед нових спільних проектів Україна-НАТО Столтенберг зазначив напрямок з протидії гібридної війні.

Як повідомлялося раніше, Україна все ще розраховує на поставки летального озброєння та посилення міжнародних санкцій проти Росії від країн Заходу.

Вчора, 14 червня, стало відомо, що Альянс має намір розширити свою присутність у Чорному морі.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: