У НАБУ відзвітували про хід справи «Укргазвидобування»

Читать на русском
Керівники НАБУ та САП розповіли про хід розслідування справи щодо незаконного збагачення нардепа Онищенка та інших.

Глава Національного антикорупційного бюро Артем Ситник і керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомили про розслідування справи щодо зловживань народних депутатів та інших представників влади при реалізації газу ПАТ «Укргазвидобування».

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

Назар Холодницький повідомив, що розслідування справи «Укргазвидобування», що розпочалося 4 грудня, зараз перебуває на фінальній стадії. Правоохоронці назвали народного депутата Олександра Онищенка організатором злочинного угрупування, яке збувало газ за заниженими цінами через фіктивні біржі. НАБУ подало до Генпрокуратури клопотання про дозвіл на арешт Онищенка. Нардепу загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Назар Холодницький зазначив, що імунітет нардепа не дає правоохоронцям можливості заарештувати Онищенка. Водночас Ситник додав, що місце перебування цього депутата відоме, він перебуває в Україні

«Вилучено півмільйона доларів, розпочата процедура арештів майна учасників організованого злочинного угруповання. Затримано 10 осіб», – додали в НАБУ.

Правоохоронці оцінюють збиток від діяльності ОЗУ майже в 3 мільярди гривень.

Ситник також додав, що обшуки проходять у 20 осіб, пов'язаних зі злочинною схемою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: