Експерт пояснив, чому Луценко зібрався звітувати щодо реформи ГПУ в Брюсселі

Читать на русском
Олександр Банчукексперт Центра політико-правових реформ

Поки що не варто очікувати якоїсь негативної оцінки з боку Європарламенту.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив експерт Центру політико-правових реформ Олександр Банчук, аналізуючи інформацію про те, що генеральний прокурор України Юрій Луценко завтра доповість у Брюсселі на засіданні Європарламенту про реформування органів прокуратури.

«Скоріш за все, зараз будь-які зміни сприймуть нормально, а, можливо, навіть позитивно. Питання в тому, що складно уявити, про що можна доповідати наразі. Доречніше було б підготувати та «відкатати» для початку в своїй країні такого роду презентацію», – констатував Банчук.

На його думку, невідомо, що є в планах Луценка щодо реформи ГПУ, крім того, що планується створення Генінспекції, призначено заступника з питань реформ та оголошено конкурс до місцевих прокуратур. Але цього недостатньо.

«Не буде ефективності, якщо слова не будуть підтверджені конкретикою», – наголосив експерт.

При цьому, за його словами, зрозуміло, що в будь-якому разі остаточне рішення щодо фінансування правоохоронних органів ухвалює Європарламент. Зараз потрібно продемонструвати, що кошти витрачаються недаремно.

«Наразі це суто політична поїздка Луценка», – резюмував Олександр Банчук.

Нагадаємо, буквально через кілька днів після свого призначення генеральним прокурором Юрій Луценко пообіцяв, що в разі провалу на посаді піде з політичного та громадського життя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: