Грибовицька трагедія змусила Семерака взятися за стратегію поводження зі сміттям

Читать на русском
Міністр екології та природних ресурсів має намір створити стратегію поводження з відходами.
Остап Семерак

Міністерство екології та природних ресурсів має намір розробити державну стратегію поводження з відходами.

Як пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН», до цього чиновників спонукала трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом, зізнався очільник Мінекології Остап Семерак.

За словами міністра, для цього вже створена спеціальна робоча група.

«Грибовицька трагедія» може повторитися в будь-якому місті – ТоменкоПроблема зі сміттям стосується не лише Львова, але й більшості українських міст, оскільки в Україні існують тисячі сміттєзвалищ, подібних до Грибовицького.

«Минулого тижня ми створили робочу групу з підготовки національної стратегії поводження з відходами. Подія на звалищі у Львівській області послужила каталізатором того, що підтвердило необхідність такої стратегії», – зазначив Семерак.

Нагадаємо, внаслідок пожежі та подальшого зсуву сміття на полігоні в районі села Збиранка Жовківського району Львівської області загинули троє пожежників, ще одна людина вважається зниклою без вісти. Міський голова Львова звернувся до уряду та Президента з вимогою оголосити Львів і околиці зоною екологічного лиха, а Глава держави своєю чергою зібрав термінову нараду з цього приводу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: