Експерт пояснив, чому Ляшко знову заблокував трибуну

Читать на русском
Олег Ляшко разом із депутатами Радикальної партії заблокували трибуну Верховної Ради з вимогою створити ТСК із розслідування корупції та офшорів Президента та скасувати рішення НКРЕКП про підвищення тарифів на комунальні послуги
Фото: УНІАН

«Радикали» знову заблокували трибуну Верховної Ради. Олег Ляшко назвав дві умови для її розблокування: створення ТСК із розслідування корупції та офшорів Президента та скасування рішення НКРЕКП про підвищення тарифів на комунальні послуги й повернення пільгової ціни на газ.

Цього разу Ляшко покликав на допомогу «Батьківщину» та «Самопоміч» і заявив, що розглядає можливість блокування в тому числі й президії Ради, пише «Слово і Діло».

Це вже друга спроба «Радикальної партії» блокуванням трибуни домогтися виконання їхніх вимог. Минулого разу, нагадаємо, нічого з цього не вийшло й свою обіцянку стояти до самого кінця Олег Валерійович не виконав: блокування постійно переривалося голосуваннями «радикалів» за важливі закони.

Якщо ж цього разу Ляшка підтримають «Батьківщина» та «Самопоміч», це суттєво збільшить шанси на вирішення тарифного питання, вважає політолог Олег Лісний.

За його словами, всі останні опитування показують: саме підвищення комунальних тарифів є найбільшою проблемою для українців. «І якщо восени, після «тарифного Майдану», уряд Яценюка пішов на поступки в питаннях соціальної норми газу для населення, то вже на весну соціальні норми були скасовані», – нагадав Лісний.

Резюмуючи, експерт зазначив, що в сьогоднішніх умовах блокування трибуни є «інструментом мирного парламентського спротиву», що за умов ігнорування може набути й більш радикальних рис.

Рейтинг відповідальності Олега Ляшка становить 28%. Зі 164 своїх обіцянок він виконав 46. Ще майже стільки ж – перебувають у процесі реалізації. Які обіцянки Ляшко провалив, можна дізнатися за цим посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: