S&P підтвердило «стабільні» рейтинги України

Читать на русском
Прогноз вказує на те, що в наступні 12 місяців український уряд буде користуватися підтримкою міжнародних кредиторів.

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підтвердило довгостроковий і короткостроковий суверенні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній валюті на рівні В-/В «стабільний».

Одночасно агентство підтвердило рейтинг України й за національною шкалою – uaВВВ-, повідомляє «Слово і Діло».

Збереження рейтингу на рівні «стабільний» відображає низку успішних звершень в економіці країни. Зокрема, реструктуризацію боргу уряду України та проведення основних реформ, таких як скорочення субсидій на енергоспоживання домогосподарств.

Прогноз вказує на те, що в наступні 12 місяців український уряд користуватиметься підтримкою міжнародних кредиторів.

Україна в світових рейтингах: зростання чи регрес?України впевнено піднімається в рейтингу Doing Business і деградує за рівнем задоволення населення життям.

Водночас потрібно розуміти, що довгостроковий рейтинг В- свідчить про складну економічну та політичну ситуацію в країні, в тому числі про масштабну корупцію.

Загалом, рейтинг рівня В, згідно зі шкалою S&P, вказує на досить високу вразливість емітента за наявності несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов, але на поточний момент є можливість виконання боргових зобов'язань вчасно та в повному обсязі.

Як повідомлялося раніше, 31 травня цього року міжнародне рейтингове агентство Moody's поліпшило прогноз банківської системи України.

Водночас Standard & Poor's прогнозує до кінця 2016 року послаблення офіційного курсу української гривні до долара з 24,03 до 26 грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: