Порошенко назвав пріоритети оборони України на випадок масштабної агресії

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко заявив, що Україні необхідно бути готовою до масштабної агресії.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що країна має бути готовою до масштабного вторгнення ймовірного противника.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

«У разі агресії питання побудови територіальної оборони з урахуванням досвіду останніх двох років має бути ретельно опрацьовано. Так само в разі повномасштабного вторгнення має бути відшліфований план загальної мобілізації та функціонування держави в умовах воєнного стану. Те, що ми зараз не оголошуємо загальну мобілізацію, пояснюється тим, що кампанія побудови контрактної армії є ефективною», – сказав Порошенко.

У НАТО розглянуть можливість збільшення допомоги УкраїніНАТО розгляне можливість надання додаткової допомоги Україні та Грузії для підтримки стабільності на східному кордоні Альянсу.

За словами Президента, в Україні слід підготувати інфраструктуру та відповідну матеріально-технічну базу для того, щоб мати можливість у разі потреби оперативно розгорнути партизанський рух та оптимізувати роботу підприємств оборонно-промислового комплексу країни, створити нові потужності й виробництва, випускати нове озброєння.

Глава держави доручив Генштабу скласти проекти відповідних рішень і направити їх на розгляд РНБО та Кабміну. «Захист держави – не лише завдання Президента й Генштабу, а й кожного громадянина України», – підсумував Порошенко.

Нагадаємо, раніше спікер ВР Андрій Парубій заявив, що Україна все ще розраховує на поставки летального озброєння та посилення міжнародних санкцій проти Росії від країн Заходу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: