У комітеті ВР з охорони здоров'я розповіли, як зробити ліки дешевшими

Читать на русском
Народний депутат України Олег Мусій заявив, що ухвалення закону про спрощення реєстрації ліків не зробить їх дешевшими.
Олег Мусій

Член комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Олег Мусій заявив, що ухвалення законопроекту про спрощення реєстрації лікарських засобів не зробить медикаменти дешевшими.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

За словами нардепа, для того, щоб зниження цін на ліки було відчутним, необхідно ухвалити комплексний закон «Про лікарські засоби». Спрощення реєстрації медикаментів призведе до їх здешевлення лише на 1-2%.

Гройсман звинуватив чиновників у штучному завищенні цін на лікиПрем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що українські чиновники штучно створили завищенні ціни на ліки в Україні.

«Цей закон (про спрощення реєстрації ліків – Ред.) до зниження цін на ліки не має жодного стосунку. Він стосуватиметься лише тих медикаментів, що не зареєстровані в Україні. А значить, для того, щоб була можливість зареєструвати, потрібно, щоб спочатку український ринок їх прийняв», – сказав Мусій.

Нагадаємо, 20 квітня Кабінет міністрів України ухвалив постанову про дерегуляцію та демонополізацію фармацевтичного ринку. В травні віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів закликав народних депутатів ухвалити три надзвичайно важливі урядові ініціативи, серед яких значилося й спрощення реєстрації ліків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: