НАЗК затвердило порядок оформлення корупційних схем чиновників

Читать на русском
Відповідне рішення НАЗК найближчим часом буде представлено на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
глава НАЗК Наталя Корчак

Національне агентство із запобігання корупції затвердило порядок оформлення протоколів про адміністративні правопорушення та внесення приписів.

Відповідне рішення НАЗК найближчим часом буде представлено на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

В разі виявлення порушень вимог законодавства НАЗК має право вносити керівнику відповідного органу припис щодо усунення порушень законодавства, проводити службове розслідування та залучати винну особу до встановленої законом відповідальності.

Про результати виконання приписів посадова особа зобов'язана проінформувати НАЗК протягом 10 робочих днів із дня одержання припису. За невиконання припису на особу може бути накладено штраф від 1700 до 4250 грн.

У разі виявлення ознак адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією, уповноважені особи НАЗК мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 172-4, 172-5, 172-6, 172-7, 172-8, 172-9, 188-46, 212-15, 212-21 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Такими повноваженнями НАЗК наділяє закон «Про запобігання корупції». Припис Національного агентства є обов'язковим для виконання.

Як повідомлялося раніше, НАЗК затвердив форму звіту для політичних партій про майно, доходи, витрати та фінансові зобов'язання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: