Кістіон розповів, яка реформа чекає на «Укравтодор»

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон заявив, що вже готується операційний план із забезпечення дорожньої децентралізації.
Володимир Кістіон

Віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон заявив, що вже готується операційний план із забезпечення дорожньої децентралізації.

Про це він розповів у інтерв'ю «Главкому», повідомляє «Слово і Діло».

За словами Кістіона, реформування «Укравтодору» є важливим елементом розв'язання проблеми поганих доріг в Україні. Він зазначив, що потрібно провести так звану дорожню децентралізацію.

«Хто ефективніше може забезпечити експлуатацію та відповідний стан доріг? Державне агентство автомобільних доріг, яке розташоване в Києві, чи, наприклад, обласна державна адміністрація, що розташована на тій території, де й ті дороги? Відповідь зрозуміла: той, хто ближче, хто знає проблеми та специфіку», – наголосив віце-прем'єр.

Кістіон розповів, що планується передача частині державних доріг під контроль регіонам. Окрім того, він додав, що також їм передадуть і відповідні обов'язки.

Дороги в Києві ремонтуватимуть уночіСекретар Київради Володимир Прокопів заявив, що в столиці можуть почати ремонтувати дороги вночі.

«Потрібно передати й інструменти, щоб можна було забезпечити ефективне управління та експлуатацію. Тобто передати фінансовий ресурс, матеріальний ресурс у вигляді технічних засобів, об'єктів, які б давали можливість ефективно, якісно, в автоматичному режимі управляти тими дорогами», – сказав Кістіон.

Водночас віце-прем'єр заявив, що за державою необхідно залишити дороги загальнодержавного значення. Кістіон розповів, що під час нещодавнього засідання уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив створити відповідний план із забезпечення реалізації таких змін.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: