ФДМ думає продати «Центренерго» частинами

Читать на русском
ФДМУ лише розглядає такий варіант продажу ПАТ Центренерго, сама ідея перебуває в стадії аналізу й буде додатково обговорюватися на конференції для інвесторів в українську електроенергетику, яку ФДМ проведе 30 червня в Києві.

Фонд державного майна України опрацьовує можливість продажу генеруючих активів ПАТ «Центренерго» частинами – окремими теплоелектростанціями.

Про це повідомив глава ФДМУ Ігор Білоус, передає «Слово і Діло».

Розгляд такого варіанту приватизації пов'язаний із тим, що ТЕС розташовані в різних місцях, а це впливає на інвестиційну привабливість.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє, що ПАТ «Центренерго» буде приватизованоСказано 13 липня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Інтерес потенційних іноземних покупців до розташованої в Київській області неподалік від столиці Трипільської ТЕС найвищий і сумніви в її продажу мінімальні, тоді як привабливість для них Вуглегірської ТЕС у Донецькій області поблизу зони конфлікту – під великим сумнівом», – пояснив глава ФДМУ, підкресливши, що саме Вуглегірська ТЕС є найцікавішою з технічної точки зору.

За словами Білоуса, ФДМ лише розглядає такий варіант продажу ПАТ «Центренерго», сама ідея перебуває в стадії аналізу й буде додатково обговорюватися на конференції для інвесторів в українську електроенергетику, яку Фонд проведе 30 червня в Києві.

Приватизація «Центренерго» та зниження ренти на корисні копалини. Дайджест обіцянок КабмінуПротягом минулого тижня українські міністри дали 9 нових обіцянок, при цьому 16 власних зобов'язань вони виконали, одне – провалили.

Нагадаємо, що генеруючі потужності ПАТ «Центренерго», що перебуває у державній власності, локалізовані в різних регіонах країни. Трипільська ТЕС розташована на півдні від Києва, Зміївська ТЕС – під Харковом, а Вуглегірська ТЕС розташована в декількох кілометрах від лінії розмежування в зоні АТО на територіях, контрольованих Україною (Донецька область). Сумарна встановлена ​​потужність станцій «Центренерго» – 7550 МВт. Державі в особі НАК «Енергетична компанія України» належить 78,3% акцій «Центренерго».

Як повідомлялося раніше, Фонд державного майна України переносить продаж 78,3% ПАТ «Центренерго» на 2017 рік.

Після новин про приватизацію ПАТ «Центренерго» акції компанії значно зросли в ціні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: