Право іноземців служити у військах України не стосується добробатів – Тимчук

Читать на русском

Спочатку в проекті даного Положення разом з ЗСУ була вказана і Національна гвардія України.

Указом Президента України №248/2016 «Про Положення про проходження військової служби в Збройних силах України іноземцями та особами без громадянства» іноземці отримали право служити тільки в ЗСУ, але не в рядах «Національної гвардії», в чиєму складі знаходиться більшість добровольчих батальйонів.

Про це у себе на сторінці в Facebook пише народний депутат Дмитро Тимчук, повідомляє «Слово і Діло».

«На жаль, не обійшлося без ложки дьогтю. За даними, які я отримав на початку червня, силами юридичного департаменту Адміністрації Президента згадка НГУ «зникло» з проекту Положення», – пише нардеп.

За його словами, в проекті даного Положення разом з ЗСУ спочатку була вказана Національна гвардія України. Як відомо, абсолютна більшість добровольчих батальйонів увійшло саме в її склад.

«На даний момент я не розумію, як ми можемо виправити ситуацію. Консультуємося з юристами. Текст свого звернення до Президента додаю», – зазначив Тимчук.

Нагадаємо, що 10 червня Президент Петро Порошенко підписав указ №248/2016 «Про затвердження Положення про проходження військової служби в Збройних силах України іноземцями та особами без громадянства».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: