НАТО розпочало широкомасштабні навчання в країнах Балтії

Читать на русском
В рамках латвійського етапу навчань беруть участь 2 тис. з таких країн-учасників НАТО як Литва, Норвегія, Великобританія, Польща і США.

На полігоні Адажі в Латвії почався перший етап міжнародних військових навчань Saber Strike, які проходять на території країн Балтії з 27 травня по 13 червня.

У навчаннях беруть участь близько 10 тис. військовослужбовців з 13 країн НАТО, повідомляє «Слово Діло» з посиланням на агентство Delfi.

Маневри на полігоні в Адажі почалися з танкових стрільб з участю танків M1 Abrams третього покоління, які були доставлені в Латвію з Норвегії через Балтійське море на британському транспортнику.

Як повідомляється, в ході початкового етапу навчань американські танки взяли участь в симуляції бою разом з підрозділами морської і моторизованої піхоти латвійської армії, а також підрозділів з інших країн.

Нагадаємо, що в рамках латвійського етапу навчань беруть участь 2 тис. з таких країн-учасників НАТО як Литва, Норвегія, Великобританія, Польща і США. Мета навчань – відпрацювати взаємодію між підрозділами з різних країн в рамках бойових операцій широкого спектру.

Міноборони переоснастить миротворців за стандартами НАТОМіністерство оборони України має намір переоснастити миротворців за стандартами НАТО на суму 500 млн грн.

Відзначимо, що з 1980-х років Пентагон розміщує танки, бронетранспортери, амуніцію та обладнання в штучних печерах в Норвегії, щоб в разі військового конфлікту в Європі оперативно бути готовими до бойових дій.

Як раніше повідомляло європейське командування НАТО, в навчаннях буде задіяно понад 6 тис. військовослужбовців 15 країн-членів НАТО, а також Швеції та Фінляндії. Крім 50 кораблів, в навчаннях візьмуть участь 60 літаків, вертольотів і безпілотних літальних апаратів.

Також на липневому саміті НАТО у Варшаві хочуть остаточно затвердити план про розміщення 4 тисяч їх солдатів в країнах Балтії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: