Карта АТО: ситуація на сході України станом на 12 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 12 червня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

Ситуація в районі проведення АТО залишається під контролем не дивлячись на посилення обстрілів з боку бойовиків. За минулу добу зафіксовано 49 обстрілів, з них 24 – на Маріупольському 19 – Донецькому і 6 – на Луганському напрямках, повідомив сьогодні вранці представник прес-центру антитерористичної операції майор Сергій Жмурко.

«Противник бив по наших позиціях із забороненою мінського угодами зброї, здійснивши 29 мінометних та 4 артилерійських обстрілів опорних пунктів», – уточнив він.

Напрями

На Маріупольському напрямку під мінометним вогнем ворога виявилися позиції ВСУ під Красногорівкою, Мар'їнкою, Новотроїцьким і Березовою.

Обстріли зі стрілецької зброї, кулеметів великого калібру і гранатометів різних систем велися поблизу Водяного, Гранітного і селищем Тарамчук.

На Донецькому напрямку неспокійно було поблизу Авдіївки і міської промзони. Тут окупаційні війська вели вогонь з кулеметів, гранатометів і зенітних установок, а згодом ще й з мінометів.

«З 21:00 і до півночі з мінометів і гармат ворог випустив по нашим захисникам близько 400 мін і снарядів», – каже Жмурко.

Під ударами артилерії виявилися і укріплення поблизу дослідно і шахти Путилівської. Також російські найманці двічі з мінометів обстріляли пункт пропуску Майорське.

На Луганському напрямку противник зі стрілецької зброї і гранатометів вів обстріл недалеко Новозванівки і Новоолександрівки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: