Петренко сподівається, що РФ невдовзі видасть Україні Солошенка і Афанасьєва

Читать на русском
Міністр юстиції має стриманий оптимізм щодо звільнення українців і просить не коментувати цей процес до їх повернення на батьківщину.
Павло Петренко

Українська сторона передала РФ документи, необхідні для обміну засуджених російськими судами Юрія Солошенка та Геннадія Афанасьєва.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко, пише з посиланням на «Українську правду» «Слово і Діло».

«Ведуться закриті юридичні переговори, і у мене є стриманий оптимізм, що вони (Солошенко і Афанасьєв – Ред.) повернуться незабаром додому. Юридична сторона повністю підготовлена і передана Російської Федерації. Відповідь буде отримано за результатами політичних переговорів», – прокоментував ситуацію міністр юстиції.

При цьому він зазначив, що, як і у випадку з Надією Савченко, хід переговорів є непростим, тому важливо, щоб до моменту повернення громадян України політики утримувалися від коментарів щодо переговорів.

«Як це було і з Надією, до останнього моменту велися політичні переговори. Тут та сама ситуація. І дуже важливо, щоб політики до моменту, коли наші хлопці перетнуть український кордон, не коментували хід переговорів, тому що переговори дуже складні», – підкреслив Петренко.

Нагадаємо, Афанасьєв і Солошенко написали на ім’я президента РФ Володимира Путіна прохання про помилування ще наприкінці травня. Про те, що Служба безпеки України готується до обміну українців, повідомив 10 травня її голова Василь Грицак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: