Матіос розповів про подробиці справи заступника миколаївського губернатора

Читать на русском
Розслідування щодо Миколи Романчука триватиме приблизно 1,5 місяці, повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.
Анатолій Матіос

Військова прокуратура України планує завершити розслідування справи заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації Миколи Романчука за півтора місяці.

Про це повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, пише «Слово і Діло» з посиланням на «5 канал».

«Ми плануємо завершити розслідування протягом півтора місяців і оголосити матеріали для ознайомлення захистом», – розповів він.

Він підкреслив, що в разі, якщо за Романчука буде внесена застава, сума якої визначена судом у розмірі 5,5 млн грн, то його захисту необхідно буде довести законність походження цих грошей.

Ситник готовий стати на захист фігурантів «списку Трепака»Національне антикорупційне бюро вживає заходів щоб не випустити з країни й водночас гарантувати безпеку людей, які проходять у справі про чорну бухгалтерію ПР.

«Кожна гривня, кожна копійка коштів, які вносяться в таких випадках за корупціонерів, вона перевіряється всіма можливими інструментами: від служби фінансового моніторингу фіскальних органів – і треба ще довести походження цих коштів. Ті кошти, які були вилучені в будинку, за місцем роботи, – досить важко, я думаю, буде доводити їх походження», – зазначив Матіос.

Як відомо, 3 червня військова прокуратура Південного регіону спільно з СБУ затримали першого заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації Миколу Романчука і ще трьох чиновників при спробі отримання хабара в розмірі 90 тис. дол. У процесі обшуку вдома у Романчука був знайдений цілий тунель з грошима і коштовностями.

Протягом 5 місяців (з лютого по липень 2014 роки) Романчук очолював Миколаївську обласну адміністрацію, за цей час «Слово і Діло» зафіксувало 17 його обіцянок, 10 із яких він так і не виконав.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: