Марш рівності: суспільство займає консервативну позицію – експерт

Читать на русском
Сергій Биковполітичний експерт

Українське суспільство є досить консервативним у цьому питанні.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Інституту публічної політики та консалтингу «Інполіт» Сергій Биков, аналізуючи проведення Маршу рівності в столиці.

«Консервативне ставлення суспільства підживлюється ортодоксальною церквою, тому що якщо проаналізувати історію, то католицизм в Україні був представлений досить малою мірою. З цього можна зрозуміти, чому українці настільки консервативні в цьому питанні», – міркує політолог.

За його словами, безумовно, в Європі зовсім інша позиція й інші релігійні течії. Там менш конфліктно ставляться до питання сексуальної орієнтації.

На його думку, не потрібно виносити все назовні. Від того, чи говоритимуть про це, пропорція представників тієї або іншої сексуальної групи не зміниться.

Резюмуючи, експерт підкреслив, що наша країна перебуває на тому рівні, коли немає утисків прав на ґрунті сексуальних, расових або релігійних аспектів.

Як відомо, марш рівності «КиївПрайд-2016» відбудеться в неділю, 12 червня.

Глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе повідомила, що охороняти порядок під час маршу будуть 5 тисяч поліцейських і 1200 нацгвардійців, щоб уникнути заворушень і провокацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: