Для США прийнятним є лише один сценарій розв'язання конфлікту на Донбасі – експерт

Читать на русском
Марія Золкінаполітичний аналітик

Президент США Барак Обама на міжнародній арені займає миротворчу позицію, в тому числі й щодо України.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловила політичний аналітик Марія Золкіна, аналізуючи заяву радника президента США про те, що Вашингтон вимагає виконання «Мінська» до листопада.

«Обама є не таким жорстким, як інші політики, й наприкінці своєї каденції йому хотілося б мати в своєму арсеналі плюс у вигляді врегулювання ситуації на сході України», – розмірковує Золкіна.

Однак, на її думку, не варто перебільшувати цю позицію США, оскільки всі розуміють, що іншої дорожньої карти щодо Донбасу, окрім Мінських угод, немає, але немає й бажання створювати якийсь інший варіант.

«Тому на офіційному рівні адміністрація Обами наполягатиме, що «Мінськ» – це єдиний шлях», – підкреслила вона.

Пайетт розповів, чи зміниться ставлення до України після відходу ОбамиПосол США в Україні Джефрі Пайетт заявив, що політика США щодо підтримки України не зміниться після президентських виборів.

На її переконання, терміни взагалі вже не мають значення і є просто умовними, оскільки всі дедлайни давно спливли.

«Термін виконання «Мінська» з реальним станом речей не має жодного практичного зв'язку. Це розуміють у Брюсселі, Берліні й, звісно ж, у Вашингтоні, але на офіційному рівні продовжують таку риторику», – вважає аналітик.

Звичайно, грає фактор внутрішніх процесів у США, але є й інший момент – наприкінці 2016 року буде перегляд санкцій проти РФ на 2017 рік.

«Але зараз, після півтора року виконання «Мінську», всі терміни є умовними. Повноцінно виконати «Мінськ» неможливо до листопада 2016 року, та й, напевно, ніколи», – проаналізувала ситуацію Марія Золкіна.

Також у Білому домі заявили, що напруженість у відносинах із РФ зберігатиметься до завершення конфлікту на сході України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: