Євросоюз перегляне санкції проти Росії в грудні

Читать на русском
Таким чином, Євросоюз переносить питання можливого зняття санкцій із Росії ще на шість місяців – до грудня поточного року.

Країни Європейського союзу, які висловлюють лояльність Росії, відтермінували розгляд питання зняття санкцій до саміту глав ЄС у грудні.

Про це пише Financial Times з посиланням на джерела в Брюсселі, передає «Слово і Діло».

«Дипломати побоювалися, що питання продовження санкцій проти Росії могло викликати в найближчі два тижні запеклі суперечки між такими країнами, як Угорщина, Греція або Італія, які хотіли б перегляду обмежень, і більш войовничо налаштованими Польщею та країнами Балтії, що наполягають на продовженні обмежувальних заходів щодо Москви», – пише газета.

Таким чином, Євросоюз переносить питання можливого зняття санкцій з Росії ще на шість місяців – до грудня поточного року.

Туск запевнив, що санкції проти РФ будуть продовженіГолова Євроради Дональд Туск заявив, що політика щодо РФ не зміниться, а санкції будуть продовжені до виконання Мінських домовленостей у повному обсязі.

Питання перегляду політики санкцій країн ЄС проти РФ, які були накладені через конфлікт в Україні, все частіше порушується в середовищі європейських політиків. Таким чином, вони посилають політичний сигнал Москві про те, що політика санкцій наближається до «переломного моменту».

Financial Times частково пояснює згоду країн на автоматичне продовження санкцій очікуваннями того, що «це буде останній раз, коли країни ЄС продовжують санкції, у всякому разі повною мірою».

Нагадаємо, що на саміті країн-членів «великої сімки» в Японії учасники підтримали рішення про продовження санкцій проти Російської Федерації. Вони також висловили готовність запровадити нові санкції проти Росії в будь-який момент, якщо вона відмовиться від участі в процесі вирішення конфлікту на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: