Як виконують свої обіцянки нардепи-мажоритарники Херсонської області?

Читать на русском

«Слово і Діло» перевіряє та порівнює відповідальність народних депутатів, які були обрані до Верховної Ради за мажоритарними округами Херсонської області. Також ми перевіримо їхню ефективність у парламентській роботі.

Почнемо ми з Олександра Співаковського. Він на сьогодні роздав лише 3 обіцянки. З них він виконав одне зобов’язання – про те, що всі фракції підтримають зняття недоторканності з Клюєва та Мельничука. Решта – в процесі виконання. Щодо ефективності, то на сьогодні Співаковський пропустив (тут і далі – за даними письмової реєстрації та інформацією з порталу Верховної Ради) 38 засідань, був присутнім – на 154 засіданнях.

Щодо законотворчості, то Співаковський 60 разів виступив суб’єктом законодавчої ініціативи. Парламент ухвалив 3 його закони та 6 постанов. Рівень відповідальності цього нардепа – 33%.

Хлань пообіцяв оприлюднити у Facebook список власного майнаСказано 25 лютого 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Сергій Хлань, що був обраний до Ради в місті Каховка, роздав на сьогодні 4 обіцянки. Серед них по одній виконаній та невиконаній. Він не оприлюднив у Facebook список власного майна. Водночас йому вдалося не допустити приватизації Каховського магістрального каналу.

Хлань був присутній на 169 засіданнях Верховної Ради, а 23 – пропустив.

Подав цей нардеп 48 ініціатив, з яких 5 були ухвалені як закони. Рівень відповідальності Хланя – 25%.

Федір Негой, обраний у місті Олешки (колишній Цюрупинськ), на сьогодні є найменш відповідальним мажоритарником Херсонщини. Він не виконав на сьогодні жодної з семи розданих обіцянок. Одне зобов’язання він провалив. Він, ще будучи нардепом 7-го скликання, не запровадив систему призначення суддів на виборній основі. Решта його обіцянок мають статус «у процесі виконання».

Негоя можна назвати найменш ефективним мажоритарником Херсонської області. Він пропустив найбільшу кількість засідань парламенту серед зазначених парламентарів – 93.

Не може похвалитися Негой ініціативністю й у своїй парламентській роботі. На сьогодні він подав 5 законодавчих ініціатив, з яких лише одна стала законом. Рівень його відповідальності – 25%.

Іван Вінник з Нової Каховки роздав на сьогодні 8 обіцянок, з яких провалив рівно половину.

Він не домігся обіцяного працевлаштування демобілізованих військових до патрульної поліції. Також він обіцяв, що комітет із питань нацбезпеки зробить усе, щоб ганебні випадки неправомірного присвоєння статусу учасника АТО не повторювалися, що кошти компаній, які уникли сплати акцизного збору на бензин, будуть повернуті державі, а також, що комітет ВР із питань національної безпеки та оборони вимагатиме від NY Times спростування окремих тез щодо корупції в Україні. Ці обіцянки він також провалив.

Дотримав слова Вінник двічі – коли пообіцяв ухвалити зміни до Держбюджету та підтримати фракцією «БПП» подання про відставку Валентина Наливайченка з посади голови СБУ.

Вінник відвідав на сьогодні 124 засідання Верховної Ради, а 68 – пропустив. Долучився нардеп до розробки 81 законодавчої ініціативи, 17 з яких стали законами, а одна – постановою. З огляду на це, Вінник виявився найефективнішим мажоритарником Херсонщини за кількістю ініціатив, що були ухвалені як закони. Рівень його відповідальсті, однак, є не найвищим – лише 25%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: