На окупованому Донбасі зупинилися великі заводи

Читать на русском
На окупованому Донбасі зупинилися виробництва на заводах в Алчевську, Авдіївці та Донецьку.
Донецький металургічний завод

На окупованих територіях Донбасу зупинилася робота Донецького металургійного заводу, Алчевського металургійного комбінату та Авдіївського коксохімічного заводу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Еспресо.tv».

Без води залишаються 8 тисяч жителів Донбасу – ОБСЄПредставники СММ ОБСЄ заявили, що на Донбасі без водопостачання залишаються вісім тисяч осіб.

Причиною, за даними ЗМІ, стало припинення перевезення вантажів між Україною та окупованими територіями з 30 травня. Тоді залізничники з Дебальцевого та Ясинуватої влаштували мітинги з вимогою до влади України виплатити зарплати.

Донецький металургійний завод зупинився 9 червня, Алчевський металургійний комбінат, на якому працювали 15 тисяч осіб, зупинив виробництво 1 червня. Припинення поставок сировини стало загрозою й для інших великих виробництв у регіоні.

Співвласник АМК Сергій Тарута підтвердив, що саме відсутність сировини стала причиною зупинки виробництва на підприємстві.

Раніше заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука заявив, що відмова від закупівель вугілля з непідконтрольної владі України території Донецької та Луганської областей можлива після знаходження альтернативного джерела поставок вугілля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: