Без води залишаються 8 тисяч жителів Донбасу – ОБСЄ

Читать на русском
Представники СММ ОБСЄ заявили, що на Донбасі без водопостачання залишаються вісім тисяч осіб.

В ОБСЄ заявили, що на Донбасі без водопостачання продовжують залишатися 8 тисяч осіб по обидва боки лінії розмежування.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це повідомляється у вчорашньому звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, опублікованому на сайті Організації.

Україна передала спостерігачам ОБСЄ дані про танки бойовиківПрес-служба головного розвідуправління Міноборони України повідомила про те, що передала місії ОБСЄ відомості про наявність озброєння сепаратистів.

«СММ продовжує відзначати напружену ситуацію в районі Березового-Докучаєвська, приблизно в 30 км на північний захід від Донецька. Вісім тисяч осіб у районі по обидва боки від лінії розмежування з 15 квітня залишаються без питної води. Поблизу контрольованого урядом Березового проведення ремонтних робіт на лініях електропередачі, пошкоджених у результаті обстрілу, є неможливим через замінування цієї ділянки», – повідомили в місії.

Також спостерігачі ОБСЄ зафіксували відсутність значної кількості озброєнь у місцях постійного складського зберігання, а також наявність озброєння, що є порушенням відповідних ліній відведення. У СММ також нарікають на обмеження свободи пересування спостерігачів, особливо в районах, які не контролюються українським урядом.

Нагадаємо, раніше представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі заявляли про неможливість відновити водопостачання Докучаєвська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: