У «БПП» розповіли, чому сенат Франції хоче зняти санкції з РФ

Читать на русском
Рішення французького сенату про зняття санкцій проти Росії є суто політичним і свідчить про небажання французських парламентарів зважати на ризики, які виникають від скасування санкцій.
Володимир Ар’єв

Рішення французького сенату про зняття санкцій проти Росії є суто політичним і свідчить про небажання французських парламентарів зважати на ризики, які виникають від скасування санкцій.

Про це у своєму Facebook заявив член парламентського комітету в закордонних справах, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Володимир Ар’єв, повідомляє «Слово і Діло».

Політик розповів, як за тиждень до голосування зустрівся з однією сенаторкою, яка напряму сказала, що Франції незручно від санкцій, а через зустрічні заборони від РФ французи несуть збитки.

Сенат Франції ухвалив резолюцію про зняття санкцій із РосіїФранцузький сенат у першому читанні ухвалив резолюцію про зняття санкцій із Російської Федерації.

«Власне, обмін справедливості на гроші та спокій не вперше трапляється у Франції й гасло «Свобода, Рівність, Братерство» використовується суто для внутрішнього споживання, яким можна навіть іноді пожертвувати, як це сталося в часи Другої Світової, – ця країна добре збереглася, бо запустила нацистів без бою. Їм навіть свій маріонетковий уряд дали сформувати, чого не було дозволено нікому», – нагадав депутат.

На думку Ар’єва, Франція не на стільки постраждала, як заявляють деякі європейські політики.

У 2013 році загальна вартість французького експорту до РФ становила 7,68 млрд євро, що становить 1,8% у структурі експортних операцій країни, а за 11 місяців 2015 року вона знизилася до 4,5 млрд євро (1,0%). Однак динаміка експорту французької с/г та а/г продукції протягом 2015 року демонструвала зростання на рівні 9,7%. При загальному обсязі експорту продукції галузі у сумі 60,5 млрд євро втрата за 2015 рік російського ринку вартістю 400 млн євро є відносно несуттєвою (0,7%)», – зазначив нардеп.

Саме тому рішення сенату Франції є суто політичним і свідчить про небажання французських парламентарів зважати на ризики, які виникають від скасування санкцій, і не лише для України, а для всієї Європи, констатував політик.

«Але я вдячний тим 16 сенаторам, які проголосували проти. І меру міста Vichy, де виробляється відома мінеральна вода. Він запропонував взагалі не розглядати запропоновану резолюцію, як таку, що повністю нівелює європейські принципи», – резюмував Ар’єв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: